Jacek Wójcik 0 Zgłoś ten post Napisano 12 Czerwiec 2022 Hej, jestem szczęśliwym posiadaczem corrado G60 rok 1990, ostatnio jednak pojawił się problem - przestał działać prędkościomierz i obrotomierz, licznik przestał rejestrować przejechane kilometry, licznik z elektronicznym wskazaniem pokonanych kilometrów. czy ktoś miał podobny problem? I może wie jak sobie z tym poradzić? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BOLO666 0 Zgłoś ten post Napisano 12 Czerwiec 2022 (edytowane) Tak jak z każdym innym samochodem z takim problemem. Nie pamiętam czy w tej wersji była jeszcze linka czy już impulsator, ale albo jedno albo drugie... albo zimny lut w samym liczniku. Impulsator jak jest, to na obudowie skrzyni od góry. ...czasem przyczyną może być też przełamany/uszkodzony przewód, ale to chyba oczywiste. Edytowane 12 Czerwiec 2022 przez BOLO666 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jacek Wójcik 0 Zgłoś ten post Napisano 13 Czerwiec 2022 Dzięki, sprawdzę :-) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
VJARON 0 Zgłoś ten post Napisano 14 Lipiec 2022 Bolo, że ty masz jeszcze wytrwałość, żeby nadal aktywnie pisać odpowiedzi , szacun... ogólnie mogę dodać od siebie, że nagminny problem liczników z corrado to wylewające się kondensatory i autentycznie, jeśli komuś działa i nie zaglądał, to radzę to sprawdzić, bo poprostu wypala ścieżki i okoliczne elementy... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Joanfara 0 Zgłoś ten post Napisano 29 Lipiec 2022 (edytowane) Również podziwiam, ale dziękuję mimo, że jestem tu nowa __________________ marynarki dla chłopców w dobrej cenie Edytowane 8 Sierpień 2022 przez Joanfara Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
voytecvr6 0 Zgłoś ten post Napisano 29 Lipiec 2022 W dniu 6/12/2022 o 21:24, Jacek Wójcik napisał: Hej, jestem szczęśliwym posiadaczem corrado G60 rok 1990, ostatnio jednak pojawił się problem - przestał działać prędkościomierz i obrotomierz, licznik przestał rejestrować przejechane kilometry, licznik z elektronicznym wskazaniem pokonanych kilometrów. czy ktoś miał podobny problem? I może wie jak sobie z tym poradzić? Jakie odpowiedzi byś uzyskał. Historycznie - 1998 -> około 2008: 30 osób debatuje nad jednym tematem, zalew informacji, analiz, 5 osób jest gotowych przyjechać do Ciebie z końca Polski żeby za piwo naprawić Ci to w kilka chwil (przywożą ze sobą cały bagażnik części wraz ze skrzynią)... dostajesz telefony nawet w nocy, że ktoś wie co Ci się uszkodziło i prosi o podesłanie zdjęć żeby zrobić dla Ciebie instrukcję jak to zrobić krok po kroku. Potem na zlocie dyskutowana jest kwestia uporządkowania problemu i wrzucenia tego do know-how, powstaje wersja 2.0 Twojego licznika, ze zmienionymi cyferblatami, lepszą elektroniką, podświetleniem diodowym i komputerem pokładowym z Passata B5. 2009 -> 2014: Ceny Corrado spadają tak bardzo, że nie opłaca się niczego naprawiać. Można mieć 2 corrado na części i tylko wymieniać. Ktoś na forum oferuje Ci cały licznik razem ze skrzynią i linką za 300 zł. Jeszcze Ci przywiezie i zamontuje. Kilka osób na forum podeśle Ci linki do tych tematów z 2008 roku, gdzie 10 stron debaty nadal nie daje Ci odpowiedzi co się popsuło 2015 -> 2018: Na forum robi się coraz bardziej pusto, odpowiedzi dotyczą głównie chlania, zlotów oraz propozycji sprzedania parcha i kupna czegoś nowszego, tudzież poddawanie w wątpliwość sensu naprawy tegoż licznika wszak Corrado po takim czasie i tak szybko nie pojedzie (albo nie powinno) Tanie Corrado znikają z rynku, podobnie jak dostępność niektórych części. Niektórzy członkowie klubu nakupiwszy wcześniej kilka-kilkanaście egezmplarzy tworzą enklawy części, gdzie jest największe prawdopodobieństwo że uzyskasz jakąś używkę. Tu wszyscy już wszystko widzieli, nowi muszą przeszukiwać kilkaset tysięcy odpowiedzi w celu znalezienia tej jednej właściwej. Albo 10 właściwych. 2019 -> Obenie: nikt nie patrzy już na wątki techniczne, od 3 lat trwa dyskusja o wyższości PiS nad PO i odwrotnie. Na forum jest pusto, aktywny jest tylko temat gdzie kilka osób spiera się ze sobą politycznie. Wyzywają się od najgorszych (matkę i ojca też) ale na zlocie będą chlać razem wódkę bo to jest jak stare małżeństwo Jak ktoś napisze "jestem tu nowy" to panuje konsternacja - nowy ? Jak to nowy Dawaj na zlot, będziem chlać Licznik ? Naprawi się na locie W tem na końcu pojawia się Bolo i udziela odpowiedzi Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
AdEK 0 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 W dniu 29.07.2022 o 13:59, voytecvr6 napisał: Dawaj na zlot, będziem chlać Licznik ? Naprawi się na locie vojtecvr6, tak było! Piękny wpis! Takich tu potrzeba, a nie politycznych wymiocin. Wszystko j.w. + potrzebna NOWA KREW !!! W dniu 12.06.2022 o 21:24, Jacek Wójcik napisał: Hej, jestem szczęśliwym posiadaczem corrado G60 rok 1990, ostatnio jednak pojawił się problem - przestał działać prędkościomierz i obrotomierz, licznik przestał rejestrować przejechane kilometry, licznik z elektronicznym wskazaniem pokonanych kilometrów. czy ktoś miał podobny problem? I może wie jak sobie z tym poradzić? Jacek, zaangażuj się trochę bardziej, może jakąś fotę wrzuć Licznika ma się rozumieć. MFA działa? Spojler się unosi? Może gościa już dawno tu nie ma i nie będzie? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Zadi 0 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 (edytowane) Wojtecki!!!, przyjacielu - jestem pod wrażeniem odpowiedzi! witamy Nowych, zapraszamy na najbliższy, oficjalny, klubowy zlot! naprawimy co trzeba. I się nachlamy Edytowane 2 Sierpień 2022 przez Zadi Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jacek Wójcik 0 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, MFA działa, wyświetla wszystkie info, natomiast nie biją kilometry, pewnie dlatego ze nie działa prędkościomierz i obrotomierz natomiast co do tylnego spoilera to nie wiem czy się otwiera podczas jazdy nie miałem okazji sprawdzić, sprawdzałem czy działa sterując przyciskiem i jest ok. podesle kilka fotek p, ale muszę znaleść trochę czasu, narazie corrado głównie w garażu stoi. a i nie znikam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jacek Wójcik 0 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 A kiedy planowany jest ten zlot? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
AdEK 0 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 Godzinę temu, Jacek Wójcik napisał: A kiedy planowany jest ten zlot? Właśnie jest planowany . Może jeszcze tego lata, jesienią pewniejszy. Cierpliwości Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dmkk 0 Zgłoś ten post Napisano 9 Sierpień 2022 W dniu 29.07.2022 o 13:59, voytecvr6 napisał: Licznik ? Naprawi się na locie Voytecvr6, na schlocie Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
AdEK 0 Zgłoś ten post Napisano 13 Sierpień 2022 Jacku, mi też przestał działać licznik kilka dni temu, to znaczy nie tyle licznik co sam prędkościomierz (wskazówka opadła podczas jazdy), a co za tym idzie, nie nabija kilometrów i nie mam spalania (impulsator sprawny, po podmianie innego licznika wszystko gra). Poza tym wszystko inne działa. Zdaje się trzeba będzie przelutować cały licznik i ew. sprawdzić pozostałe elementy... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach