Skocz do zawartości
Leon Nelson

VW Corrado jako pierwszy samochód

Rekomendowane odpowiedzi

kostek    0

Szukaj 2.0 8V najlepszy silnik do gazu i najmniej awaryjna jednostka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Yrayah    0

Szukaj 2.0 8V najlepszy silnik do gazu i najmniej awaryjna jednostka

OK ;) Gazu nie musi być, ale jakimś przeciwnikiem też nie jestem :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
endrju_000    0

ja tyż mam ,ale nie sekwencję tylko zwykłą kompletna elektryka parownik nie ma butli oddam za grosze .

można ją wpiąć na com2 i regulować progamem z komputera dołączam cd

Edytowane przez endrju_000

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
pitrala1    0

Lata mijają, i kolejne osoby odkrywają corrado :D ja znalazłem przypadkiem i już po 1 oglądnięciu wiedziałem że na 100% zawita do mnie.

Jak ktoś z forum ma aktualnie jakieś do opchnięcia proszę o kontakt, najlepiej na PW/maila. Poszukuję niższych wersji, 8v, 9a.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
koza    0

Poszukaj za granica ;-)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
pitrala1    0

Zastanawiam się nad wzięciem z niemczech, za ok 2,5k ojro weźmie coś już w dobrym stanie, a ma mi kto przywieźć, więc kto wie, ale narazie szukam bardziej na miejscu :D

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
zachar    0

Ja kupiłem corrado jako 1 autko i jakoś nie mam zamiaru się z nim rozstawać :)
Pozdrawiam

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
AdEK    0
14 minut temu, ada1986 napisał:

Czy silnik VR6 to dobry wybór na pierwsze auto ?

Zależy od oczekiwań, zaplecza finansowego i czemu miałby służyć samochód z tym silnikiem... 

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
BOLO666    0

...nauce machaniki pojazdowej :lol:

względnie w przypadku tych kasiastych (ale z zerową wiedzą pod pokrywką), do zwiedzania okolicy w poszukiwaniu warsztatu, który podjąłby się wyzwania...

P.S. Nie żebym urągał Fałer-arystokracji, nic z tych rzeczy ;) ale problem dotyczy każdego starego silnika, dlatego pytanie jest trochę bez sensu, powinno raczej brzmieć czy stary samochód to dobry wybór na pierwsze auto? W dzisiejszych czasach czy, 16V-chamy czy VR-pany i jedne i drugie jak uprą się by robić im kapitalkę motorowni, to szybko pójdą z torbami, no chyba, że sami ją zrobią. 16V-chamy to mają nawet jeszcze gorzej, bo wszystko bardziej się nie opłaca i ogólnie do chamstwa większa niechęć jest ;) Niestety, ale w dzisiejszych czasach zielone lewactwo wmówiło wszystkim, że w starych rupieciach nic nie opłaca się naprawiać, że to nieekologiczne jeździć starymi padalcami i takie tam dyrdymały, efekt jest taki, że części są megadrogie lub nieosiągalne i jak coś poważnego zjebie się w silniku to wymienia się go w całości. Mechanicy tak naprawdę nie są do niczego potrzebni, łupia kasę na wymianie kół, klocków, bo przy tym nie narobią się i swoje wezmą...

Edytowane przez BOLO666

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
o2krk    0
10 minut temu, BOLO666 napisał:

...nauce machaniki pojazdowej :lol:

To przede wszystkim:)

NAstępnie trzeba zaznaczyć, że kupujesz auto które ma w najlepszym przypadku 23 lata. I jakby się uprzeć to w najlepiej zadbanych egzemplarzach zawsze się coś znajdzie do poprawy :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Powiadomienie o plikach cookie

By korzystać z forum musisz się zgodzić z zasadami: Warunki użytkowania.