Skocz do zawartości
Leon Nelson

VW Corrado jako pierwszy samochód

Rekomendowane odpowiedzi

Antonio    0

może trochę, ale ja nie widziałem jeszcze zdrowego pg do sprzedania za mniej niż 10tys ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
igor_vw    0

może trochę, ale ja nie widziałem jeszcze zdrowego pg do sprzedania za mniej niż 10tys ;)

Szukajcie, a znajdziecie :rolleyes: Rok temu udało mi się znaleźć zdrowe G60 w oryginale za 9 tys zł.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość stachu   
Gość stachu

zawsze badziej w cenie bedzie g60 i vr6 , pozniej 16v bo g60 i vr to kultowe siliki , i nie latwo jest znalesc model zadbany kompletny itp

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Antonio    0

w sumie nigdy nie szukałem tylko G albo tylko vr'a ale to że 16v są jakoś mniej interesujące to nie rozumiem, ja uważam je za fajne silniki, czy to kr czy 9a :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Adanio    0

Mieszkam tuż tuż, auto dla mnie nie znane, nigdy nie widziałem go na żadnym naszym spocie ani nawet na ulicy. Wygląda ok, na pewno warte swojej ceny przynajmniej z punktu widzenia sprzedającego :P

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Antonio    0

jak szukałem corrado dla siebie to był do sprzedania, a było to prawie rok temu i od tej samej osoby, nie ogladałem go, ale myślałem nad nim bo wygląda nawet spoko, tylko po prostu G sobie odpuściłem :) moim zdaniem wart obejrzenia, aha nawet zdjęcia te same :D

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
alien    0

byle klubowe,cos z nikem seba mi sie kojazy,pozdrawiam

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Adanio    0

Panie Alienie, coś Pan taki miły dzisiaj? :o

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
BOLO666    0

zawsze badziej w cenie bedzie g60 i vr6 , pozniej 16v bo g60 i vr to kultowe siliki , i nie latwo jest znalesc model zadbany kompletny itp

odkop... ;)

To niech mi ktoś jeszcze wyjaśni dlaczego jest tyle poprzerabianych mk2 na wersje pseudo GTI 16v? Bo rozumiem, że w mk2 taka krka jest kultowa a w korrabiu już nie...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
poncheck    0

bo w mk2 to był topowy motór a w corrado już nie ? ;_)

Edytowane przez poncheck

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
BOLO666    0

topowa to była wersja g60 limited, coś jak u nas wersja srom ;)

Edytowane przez BOLO666

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
poncheck    0

nie nie, to była po prostu w ch rzadka wersja , topowe to gti tak jak u nas vr :) w corrado wg mnie nie było czegoś takiego jak limited,srom tylko trochę podchodzi pod taką opcję bo przecież motór ma normalny ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Adanio    0

Srom to zwykły Corr, rdza go wpieprza jak zwykłego Vra, wspawany pas tylny i szpachla trzyma się jak w zwykłej G60tce, a jak sie tnie budę sromową na kawalki to spod szlifierki ida zwykłe iskry.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
madKOWAL    0

To i ja cos od siebie dodam.

Zanim zrobilem prawko kupilem sobie od brata Golfa II 1,6tdic. Kto jezdzil wie jak to moze ciekac, starczalo mi nie powiem :wub: ale jak to sie mowi nie mialem pierwszej zimy za soba. Noi stalo sie, mialem nim dwa wypadki, w ktorych praktycznie ucierpiala tylko buda(nie grzeszyla zdrowotnoscia :ph34r: ).

Teraz wiem, ze jakby zamiast golfa byl Corr, to bym sie zaplakal, a tak to sie wyklepalo i nadal jezdzilo.

Noi golfik nauczyl troche podstaw mechaniki itd. takze ja jestem zadowolony, ze nie wybralem na pierwsze auto Corrka, bo wydaje mi sie zmadrzalem troche :unsure: i podszkolilem sie z jazdy.

Teraz ciesze sie z jazdy Corrkiem :wub: i mam nadzieje ze bedzie sluzyl.

Pozdr,Jarek

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
baron    0

Moim pierwszym autem też był mk2 1.6+lpg straszny wariat skrzynia 4 biegowa predkość maksymalna 140kM/h z czego 120 na 2 biegu :lol: :lol: maro był świadkiem do dzisiaj żałuje że zamieniłem sie za corrado ale w tedy uważałem że to życiowa okazja :lol: Tylko nie liczni potrfią sprzedać corrado i onim zapomnieć ja kupowałem 4 razy i jeszcze raz spróbuje :wub:

A odnośnie tematu uważam że cor na pierwsze auto sie nie nadaje napewno jeśli jest się uczniem lub studentem wiem z własnego doświadczenia :excl:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Turkish    0

Oczywiscie ze Corrado moze byc pierwszym autem, pod warunkiem posiadania drugiego normalnego samochodu :)

Edytowane przez Turkish

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Turkish    0

Nie moge, mam ambitny projekt teraz, przystosowuje Corrado do KJS'ow,

wierze sie uda ;)

Pozdro :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
koza    0

ze to twoje?

to cacko bedziesz rozbijal?

Edytowane przez koza

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Powiadomienie o plikach cookie

By korzystać z forum musisz się zgodzić z zasadami: Warunki użytkowania.